French version Serbian version Russian version German version Greek version English version
 
 Θάσος
 
 
Το νησί της Θάσου είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Διατηρεί όλα τα στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής παράδοσης που έχουν χαθεί από πολλά Ελληνικά νησιά. Ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξετε την Θάσο για τις διακοπές σας είναι το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στα παράλια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αυτό σας επιτρέπει να κάνετε και άλλες περιηγήσεις σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και όμορφες πόλεις οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία). 

Η επιφάνεια της είναι από 393 km2 και οι κάτοικοι της είναι περίπου 13.500 άτομα. Η Θάσος είναι ορεινή με καταπληκτικές Παραλίες και καλύπτεται από πυκνά δάση με πλατάνια , έλατα, βελανιδιές και πεύκα που συχνά καταλήγουν μέχρι την άκρη της Θάλασσας. Τα δάση καταλαμβάνουν περίπου το 7/10 από την επιφάνεια του νησιού, ενώ ελαιώνες ευδοκιμούν κατά μήκος όλης της ακτής. Η Θάσος είναι ένα από τα πιο εύφορα νησα του Αιγαίου Πελάγους. Παράγει ανάμεσα σε άλλα ελιές(τις μοναδικές θρούμπες Θάσου), λάδι, φρούτα, μέλι και κρασί.  Η Θάσος έχει πλούσια αποθέματα μεταλλευμάτων. Χαλκό στις περιοχές Αστρίς, Θημωνιά και Θεολόγο, μόλυβδο, άργυρο και ψευδάργυρο στα Λιμενάρια, σίδηρο στην περιφέρεια της Καλλιράχης. Τα διάσημα ορυχεία της Θάσου, όπως επίσης και η ξυλεία για τα ναυπηγεία έδωσαν την αφορμή για την λαμπρή ανάπτυξη, την αίγλη και την πρόοδο κατά την διάρκεια της αρχαιότητας.

Αυτός ο πλούτος προσέλκυσε τους Φοίνικες, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Θάσου. Τα λατομεία μαρμάρου του νησιού ήταν πάντα διάσημα. Το κάτασπρο μάρμαρο της Θάσου ήταν γνωστό κατά την διάρκεια της αρχαιότητας και χρησιμοποιήθηκε ως βασικό υλικό για την κατασκευή πολλών αγαλμάτων και κτηρίων. 
Το νησί δεν έχει αεροδρόμιο, αλλά εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας. 
Υπάρχουν εκπληκτικοί δρόμοι που συνδέουν όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Περίπου 2 ώρες (165 χλμ.) χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο Λιμάνι της Κεραμωτής με αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη. Είναι περίπου ο ίδιος χρόνος από εδώ ως την τελευταία Ευρωπαϊκή Πόλη στα ανατολικά, την Αλεξανδρούπολη (174 χλμ.). 
Πλοία συνδέουν το νησί με την Καβάλα (1 ώρα) και με την Κεραμωτή (30 λεπτά). Υπάρχει καθημερινή σύνδεση με ferry boat ανάμεσα σε Καβάλα - Πρίνο, Κεραμωτή - Θάσος.
Μπορείτε να φτάσετε στην Καβάλα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Καβάλας.
Στη Θάσο υπάρχουν καθημερινά, λεωφορεία τα οποία εξυπηρετούν όλα τα χωριά του νησιού. Το οδικό δίκτυο των 100 χλμ. είναι σε πολύ καλή κατάσταση. 
Η Θάσος, όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι ένα μέρος το οποίο πρέπει να δείτε και να βιώσετε για τουλάχιστον λίγες μέρες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, συνδυάζοντας το βουνό με την θάλασσα. 
Στη Θάσο θα βρείτε καθαρές αμμουδιές και θάλασσες, απόμερους κολπίσκους, γραφικά χωριά αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Ψωνίστε θυμαρίσιο μέλι, ελιές και γλυκό καρυδάκι. 


 
 
 
 
 
 
 
 Στάδιο 1: Αναζήτηση
 Άφιξη:
Αναχώρηση:
 Ενήλικες:    
Παιδιά (<6):    
Για την κράτηση σας απαιτούνται τουλάχιστον
5 διανυκτερεύσεις

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για να κάνετε on-line κράτηση:
Στάδιο 1 - Επιλέξτε ημερομηνία άφιξης, ημερομηνία αναχώρησης και τους επισκέπτες.
               (Για την κράτηση σας απαιτούνται τουλάχιστον 5 διανυκτερεύσεις).
               Η Villa Kokkinos είναι ανοιχτά από 01/05/2024 έως και 30/09/2024.
Στάδιο 2 - Επιλέξτε ένα ή περισσότερα στούντιο (εάν είναι διαθέσιμα) κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Επιλέξτε αυτό το στούντιο". Στην συνέχεια, μην ξεχάσετε να συνεχίσετε την κράτηση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Κάντε κράτηση!".
Στάδιο 3 - Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής και συμπληρώστε τα στοιχεία σας.
Στάδιο 4 - Επιβεβαιώστε την πληρωμή σας.

 

  Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 13% & φόρος διανυκτέρευσης 0,50 ευρώ.
Villa Kokkinos - Studios-Potos.gr    
Αριθμός ΜΗ.Τ.Ε.: 01.03.Κ.11.2Κ.02014.00.00 
CONVERSION - Κατασκευή ιστοσελίδων